21 Aralık 2008 Pazar

Dans Eden Eşarplar(Kelebekler)



Etkinlik:Dans Eden Eşarplar(Kelebekler)
Materyal: İnce tül,ipek,şifon,hafif kumaştan eşarplar(tülbentler)olabilir.
Gruptaki Çocuk Sayısı: daha önce çalışılmış çocuklarla 8 çocuk olabilir.(grubu önce küçük tutmalıdır.)
Müzik
-Eşarplar odanın ortasında bir sepetin içinde durur.Çocuklar bunun çevresinde bir daire oluştururlar.Ortadaki eşarplardan ikişer tane alıp ceplerine koyarlar.
-Şimdi biz eşarplarımızla dans etmek ve oynamak istiyoruz.Bir hayvanı canlandıracağız.Hangi hayvan olabilir dersiniz?Bir kelebek evet evet onun da kanatları bizim eşarplarımız gibi ince.
-Bir kelebek bu kadar güzel kanatlara sahip olmadan önce nasıldı?Kim biliyor?
-Önce çok küçük bir yumurta idi.Bir anne kelebek,bu yumurtayı yumurtlar.Bu yumurtadan küçük tırtıl oluşur.Bu tırtıl durmadan yer yer ve şişmanlar.Daha sonra kendine çok sağlam küçük bir ev yapar.Buna KOZALAK denir.
-Bir süre sonra bu kozalağın içinden o çok güzel kelebek çıkar.(bütün bu anlatım resimlerle gösterilir.)
-Bu gelişimi şimdi biz bir dansla canlandıracağız.
-Bu hikayeyi biz nasıl canlandırabiliriz?Bir düşünelim.
-Biz bir yumurta gibi yere yatalım.Bir tırtıl gibi yerde yürüyelim ve sanki yerdeki otları otlayalım,yer gibi yapalım.
-Daha önce cebimize koyduğumuz eşarpları üzerimize serelim ve kendimize bir kozalak oluşturalım.Bir süre hareketsiz duralım ve daha sonra kollarımızı ve bacaklarımızı gererek kozalağın içinden çıkalım.Her iki elimizde iki eşarp onar bizim renkli kanatlarımız olsun,tıpkı kelebeğin ki gibi.Odanın içinde önce dikkatli,sonra cesaretle kanatlarımızı çırpalım.
-Kelebekler bir baloya giderler.Burada iki kelebek karşılıklı durur ve dans etmeye başlarlar.Birbirinin etrafında dönmeye başlarlar.Daha sonra 4 ya da 6 çocuk bir araya gelirler.Bir daire oluştururlar,dört adım içeriye gelerek toplanırlar ve dört adım açılırlar.Her çift bunu karşılıklı bir kere tekrarlar.
-Kelebekler şimdi çok yorgun,uyuyup bu güzel balodaki çiçekleri rüyalarında görmek istiyorlar.Kelebekler yere yatar ve uykuya dalar.
-Hepsi yine uyanır,kollarını gererler.Hepimiz şimdi tekrar çocuk olduk.Güzel kanatlarımızı ortadaki sepete koyalım.

Hiç yorum yok: